dijous, 17 de març del 2011

L'Animac al TOT Festival




El proper dissabte 26 de març a les 21.30h a la carpa del Poble Espanyol (Av. Marqués Comillas, 13, BCN), l'Animac planteja una sessió en el marc del TOT Festival.
Es tracta d'una selecció dedicada a Bruce Bickford, un dels animadors sobre qui es va fer una de les retrospectives a l'Animac 2011.

Bruce Bickford va nèixer a Seattle l'any 1947. Inspirant-se en l'animació de Willis O'Brien a King Kong i l'obra de Ray Harryhausen, Bickford va començar a treballar en aquest gènere a mitjans dels anys seixanta. Després d'haver estat enrolat en un esquadró de la Marina dels Estats Units a Vietnam, va cercar feina com animador a Califòrnia, on va conèixer el músic Frank Zappa. Després de col·laborar durant sis anys amb Zappa als anys setanta, va tornar a Seattle, el seu lloc de residència habitual. Després d'enllestir Prometheus' Garden l'any 1988, Bickford ha creat nombroses hores d'animació amb plastilina i filferro, cap de les quals ha estat editada (a excepció de Cas'L). El 2004, Bickford va aparèixer en el guardonat llargmetratge documental Monster Road (dirigit per Brett Ingram) sobre la seva vida i obra.

Les pel·lícules que es podran veure a la sessió TOT Bruce Bickford són:
-Prometheus' Garden, Bruce Bickford, Estats Units, 1988, 28'.
Inspirat en el mite grec de Prometeu, un tità que va crear amb argila els primers mortals i va robar el foc als déus, Prometheus' Garden submergeix els espectadors en un univers cinemàtic sense parió. Les imatges fosques i enigmàtiques d'aquest film evocador despleguen un torrent oníric de consciència que deixa al descobert un repartiment increïble de personatges de plastilina que entaulen una lluita ferotge per sobreviure. Boscos encantats, cambres de tortura animades, hamburgueses que es transformen en monstres mítics i batalles èpiques entre gegants, fades i figures històriques anacròniques que poblen només un petit racó de l'univers animat d'en Bickford.
Aquí en podeu veure el tràiler.

-Luck of a Foghorn, Brett Ingram, Estats Units, 2008, 28'.
El realitzador Brett Ingram va rodar metres i metres de pel·lícula de 16mm i va enregistrar dotzenes d'entrevistes amb Bruce Bickford mentre feia el llargmetratge documental Monster Road, però la major part del metratge va acabar al terra de la sala d'edició. Luck of a Foghorn desenterra algunes d'aquestes imatges i històries en un ltre viatge pel món d'un artista genial.
Aquí en podeu veure el tràiler.



Després de les projeccions, a les 22.30h, Hip Hop Things.

Preu: 10€
Qualificació: per a tots els públics