divendres, 11 de març del 2011

El taller de l'Animac 2011



Com cada any, l’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, ha organitzat un taller d’animació per a totes aquelles persones interessades en descobrir el món de l’animació. El taller ha estat organitzat conjuntament amb l’Institut Municipal d’Educació i l’Escola d’art Municipal Leandre Cristòfol.

Va tenir lloc del 24 al 27 de gener a la mateixa Escola d’art Municipal Leandre Cristòfol i l’encarregat de portar-lo a terme fou en Vuk Jevremovic, animador bon coneixedor del festival. Durant el taller es va crear un curt que es va fer servir, per primer cop, de cortineta per obrir les diferents sessions de la mostra, que es va celebrar del 24 al 27 de febrer a La Llotja de Lleida.

Per poder participar-hi només calia adreçar-se a l’Escola d’art Municipal Leandre Cristòfol (c/ La Palma, 12). Les places eren limitades, i si bé hi tenien preferència els alumnes de l’escola, per a qui el taller va ser gratuït, també podien inscriure-s’hi alumnes externs (per un preu de 30€), ja que estava dirigit i obert a tot el públic.

Jevremovic utilitzà un fragment musical com a fil argumental del curt. Els participants, després d’analitzar el fragment, van poder demostrar les seves destreses artístiques combinant el dibuix i la pintura. La tècnica principal utilitzada va ser el dibuix en 2D i les imatges es capturaven per mitjà d’una càmera fotogràfica o un escàner.

I el resultat d’aquest taller, i per tant, la careta de l’Animac 2011, la podeu veure en el següent enllaç: http://www.youtube.com/AnimacLleida#p/u/0/oeadZ-h4zIU