divendres, 1 d’octubre del 2010

Taller d'introducció a l'animació a càrrec de Lourdes Villagómez




En el marc del congrés CINEMA A CONTRACORRENT: Llatinoamèrica i Espanya, el CCCB ofereix un taller introductori a una de les disciplines cinematogràfiques amb més potencial creatiu: l’animació. La realitzadora mexicana Lourdes Villagómez planteja un apropament a diverses tècniques d’animació directe i fetes a mà, centrant-se especialment en aquelles que involucren moviments repetitius per part de l’animador i les que permeten incorporar elements de l’entorn quotidià.

El taller està adreçat a artistes de totes les disciplines (performance, artistes visuals, ballarins, escriptors, creadors audiovisuals, xefs, dissenyadors gràfics, de moda i de tèxtils...), estudiants i persones interessades a incorporar imatges en moviment als seus processos creatius.


Programa:


El taller consisteix a descobrir principis bàsics de l’animació per mitjà d’una sèrie d’exercicis dissenyats per incorporar elements personals i de l’entorn quotidià al treball individual.

L’estructura de la creació audiovisual feta fotograma a fotograma pot ser aplicada a camps tan diversos com la poesia, el disseny de moda o fins i tot la creació culinària, i al final del taller, els participants hauran conegut diferents eines i tècniques d’animació que podran ser incorporades a les seves línies de treball.

El treball es desenvoluparà en tres sessions:

Dia 1.
Introducció als mecanismes bàsics i eines de l’animació. Visionat de material relacionat amb els temes del taller, exercici d’animació directa.

Dia 2. Com muntar un estudi casolà. Visionat de material, exercici de pixilació en grup. Discussió sobre les possibilitats d’incorporació de l’animació al treball dels participants.

Dia 3. Muntatge de material fotografiat. Presentació dels exercicis fets durant el taller.


ADREÇAT A:
Artistes de totes les disciplines (performance, artistes visuals, ballarins, escriptors, creadors audiovisuals, xefs, dissenyadors gràfics, de moda i de tèxtils...), estudiants i persones interessades a incorporar imatges en moviment als seus processos creatius. Se suggereix que els participants tinguin coneixements bàsics de fotografia i/o vídeo digital.

REQUISITS:
Els participants han de dur al taller el seu propi ordinador portàtil (PC o Mac) i una càmera de fotografia digital, webcam o càmera de vídeo amb connexió USB o Firewire. No cal tenir instal·lat un programari d’edició de vídeo o animació, ja que es proporcionarà als participants una llicència temporal del programa que es farà servir durant el taller.

Participant/s:

Lourdes Villagómez

Observacions

PREINSCRIPCIÓ:

Envieu fins al 3 d’octubre un currículum vitae d’1 pàgina (en el qual consti el nom, el telèfon i l’email) i una breu carta de motivació a Oficina de cursos del CCCB (cursos@cccb.org) tot indicant a l’assumpte “Inscripció taller animació experimental”. En els dies següents es farà una selecció dels 15 alumnes que conformaran el grup de participants i se’ls enviaran instruccions per formalitzar la matrícula.

El resultat de la selecció es comunicarà durant la setmana del 4 al 8 d’octubre i el període d’inscripció es tancarà el dia 15 d’octubre.


+info a la seva web



1 comentari:

ANIMAC ha dit...

Canvi de dates:
-el 8 d'octubre és la data límit per enviar el CV i la carta de motivació;
-de l'11 al 15 d'octubre es comunica el resultat de la selecció;
-el 22 d'octubre s'acaba el termini d'inscripció.