divendres, 19 de novembre del 2010

3D Animac - Curs d'iniciació a l'animació


Es fa per primer cop a Catalunya un curs en xarxa d’iniciació a l’animació en 3D entre 4 ciutats: Lleida, Pineda de Mar, Olot i Vilanova i la Geltrú.

L’objectiu al final del curs de dos dies de durada serà que cada alumne creï un personatge en 3D, per a posteriorment animar-lo.

Es farà el 23 i 24 de novembre i serà en xarxa entre aquests 4 centres. La tecnologia de l’Anella Cultural serà la que permeti que els participants interactuïn conjuntament per a assolir un objectiu comú: la creació d’un personatge en 3D que s’integrarà en un entorn comú.
Cadascun dels centres podrà seguir el curs a través de l’anella i comptaran amb un professor per a cada espai. L’objectiu d’aquesta acció formativa és dotar els participants dels coneixements bàsics per a iniciar-se en l’animació 3D, tant sigui adreçada al cinema o a la televisió com al sector dels videojocs.

El curs és una iniciativa de la Subdirecció General de Difusió Artística de la Generalitat de Catalunya, de l’Animac de Lleida (Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya) i l’escola d’animació 3D FX Animation. L’Anella Cultural s’emmarca en el programa Cultura en Gira del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.



Els propers dies 23 i 24 de novembre tindrà lloc a Catalunya una iniciativa singular i en xarxa, que farà que estudiants de quatre ciutats catalanes puguin fer un treball comú des de diferents punts de la geografia catalana. Els participants estaran en centres de Lleida, Pineda de Mar, Olot i Vilanova i la Geltrú i durant dos dies se’ls impartirà un curs d’iniciació d’animació en 3D amb l’objectiu comú de poder crear un personatge d’animació en 3D.

Els objectius que es persegueixen amb l’organització d’aquesta iniciativa són apostar per plantejar noves metodologies de formació en l’àmbit del cinema d’animació a partir de les oportunitats que proporciona Internet; promoure el treball en xarxa, que és fonamental per al desenvolupament professionals dels futurs animadors i fer visible que l’animació com a disciplina creativa té moltes aplicacions més enllà de la narrativa audiovisual i que el videojoc és un dels àmbits imprescindibles de desenvolupament futur de la professió.

El funcionament de les dues jornades del curs seran similars. En una primera fase els professors de cadascuna de les seus explicaran una part del procés de confecció del personatge 3D als alumnes. A mesura que ho expliquin i mostrin en pantalla com funciona el programa els alumnes podran seguir el procediment en el seu propi ordinador.
A continuació els alumnes disposaran d’un espai de temps per a fer la feina amb el suport del professor. En la mesura que en el transcurs d’aquesta fase de treball sorgeixi algun dubte o comentari interessant per a tots els participants aquesta s’efectuarà a través de l’anella per a que pugui ser atesa per totes les seus.
En cada una de les fases (quatre en total) es persegueix assolir un objectiu concret (modelat de primitives, aplicació de superfícies, animació de cap i braços en loop, il·luminació ...). En la darrera sessió del curs tots els personatges creats pels alumnes s’integraran en un entorn compartit.

El curs està adreçat a escolars de batxillerats artístics o de cicles formatius dedicats a estudis audiovisuals o d’art.

El curs està organitzat per la Subdirecció General de Difusió Artística de la Generalitat de Catalunya a través de l’Anella Cultural; l’Animac (Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya); Luvània (empresa amb seu a Lleida dedicada al desenvolupament de projectes audiovisuals) i FX Animation (escola d’animació en 3D).


La Subdirecció General de Difusió Artística de la Generalitat de Catalunya, a través de l’Anella Cultural, és un projecte d’innovació cultural i tecnològica que s’emmarca dins del programa Cultura en Gira. L’Anella facilita que l’oferta cultural sigui present en municipis i equipaments que, per la seva ubicació territorial o dimensió, tenen dificultats en programar en viu aquests esdeveniments. A través de l’Anella, s’interconnecten en banda ampla els centres culturals de Catalunya amb el propòsit d’inserir el llenguatge audiovisual i les tecnologies en els circuits de creació i difusió culturals, així com incentivar la coproducció d’esdeveniments culturals entre diversos agents culturals.

FX Animation: és una Escola d'Animació 3D de Barcelona. És l’única escola especialitzada de Catalunya en formació 3D, animació, efectes visuals, creació i disseny de videojocs, infoarquitectura, interiorisme virtual i postproducció.


Ciutats participants:
Lleida: Escola Municipal d'Art Leandre Cristòfol
Pineda de Mar: IES Euclides
Olot: Museu Comarval – Escola Art Olot
Vilanova i la Geltrú: Neàpolis - CIES Dolors Malla - Escola Municipal d'Art


Professorat:
Iñaki González: Professor del Màster en animació 3D i VFX amb LightWave 3D. Professional amb més de sis anys d'experiència en infoarquitectura i animació per a televisió, tant a Espanya com a Londres. Lighting TD especialista en diferents motors de render i 3D freelance generalista.
Toni Buenavida: Professor del Màster en Animació de Personatges amb Maya i del Màster en animació 3D i VFX amb LightWave 3D. Professional del 3D amb més de 8 anys d'experiència en el sector publicitari, disseny, creació i animació de personatges i entorns virtuals.
Javier Meroño: Professor del curs de Houdini i del Màster en animació 3D i VFX amb LightWave 3D. Més de 5 anys d'experiència de formació en Lightwave 3D, Houdini, Fusion i Realflow. Director Tècnic d'efectes en la productora 3Monos VFX. Especialitzat en efectes, dinàmiques i simulacions de partícules i fluids. Més de 10 anys d'experiència en animació 3D.
Eric Venti: Professor del Màster en animació 3D i VFX amb LightWave 3D. Professional amb més de cinc anys d'experiència en el sector i creador de curtmetratges de ficció en 3D com "Solved".




3D ANIMAC – Curs d’iniciació a l’animació 3D
23 i 24 de novembre (9 a 14 h)
Lleida, Pineda de Mar, Olot i Vilanova i la Geltrú



Més informació:
http://cultura.gencat.cat/difusioartistica

LUVÀNIA SL
973 28 33 80 luvania@luvania.cat