divendres, 19 de juny del 2009

Animac, Premi Nacional de Cultura de la Generalitat

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de la Generalitat (CoNCA) ha concedit a la Mostra Internacional de Cinema de Catalunya, Animac, el Premi Nacional de l’Audiovisual. Segons els seus representants, els mèrits de la mostra han estat saber dibuixar, “amb un traç fort”, un punt d’encontre i reconeixement de la indústria i la cultura del cinema d’animació català i “haver consolidat un espai obert i creatiu en diàleg amb altres cultures i públics diversos des del llenguatge de l’animació a Lleida”.


Per altra banda, entre la resta de guardonats destaquen Rosa Maria Calaf, amb el Premi Nacional de Periodisme, "per la molt digna culminació, l’any 2008, d’una dilatada i exemplar trajectòria com a reportera internacional a TVE i pel seu compromís com a flamant presidenta del Centre Internacional de Premsa de Barcelona".


També el cineasta Pere Portabella, qui ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Cinema per la seva darrera realització experimental, el documental 'Mudanza', (rodat en un únic pla seqüència) i per "conciliar els circuits de l’art i el cine, introduint la seva obra en museus nacionals i internacionals com el Museu d’Art Modern (MoMa) de Nova York".


A més a més d’aquests guardons, cal afegir el Premi Nacional de Literatura a Jaume Pòrtulas per la seva 'Introducció a la Íliada: Homer entre la història i la llegenda', i el Premi Nacional de Còmic a Guillem Cifré per l’àlbum 'Artfobia II', els quals foren concedits pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de la Generalitat el passat 16 de juny.


La cerimònia d’entrega de premis tindrà lloc el proper 3 d’octubre a l’Auditori Enric Granados de Lleida.


.................................................................................................

Animac, Premio Nacional de Cultura de la Generalitat


El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de la Generalitat (CoNCA) ha concedido a la Mostra Internacional de Cinema de Catalunya, Animac, el Premio Nacional del Audiovisual. Según sus representantes, los méritos de la muestra han sido el saber dibujar, “con trazo fuerte”, un punto de encuentro y reconocimiento de la industria y la cultura del cine de animación catalán, y “haber consolidado un espacio abierto y creativo en diálogo con otras culturas y públicos diversos desde el lenguaje de la animación en Lleida”.


Por otro lado, entre el resto de galardonados destacan Rosa Maria Calaf, con el Premio Nacional de Periodisme, “por la muy digna culminación, en el año 2008, de una dilatada y ejemplar trayectoria como reportera internacional en TVE y por su compromiso como flamante presidenta del Centro Internacional de Prensa de Barcelona”.


También el cineasta Pere Portabella, quien ha sido galardonado con el Premio Nacional de Cine por su última realización experimental, el documental 'Mudanza', (rodado en un único plano secuencia) y por “conciliar los circuitos del arte y del cine, introduciendo su obra en museos nacionales e internacionales como el Museo de Arte Moderno (MoMa) de Nueva York”.


Además de estos galardones, hay que añadir el Premio Nacional de Literatura a Jaume Pòrtulas por su 'Introducció a la Íliada: Homer entre la història i la llegenda', y el Premio Nacional de Cómic a Guillem Cifré por el álbum 'Artfobia II', los cuales fueron concedidos por el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de la Generalitat el pasado 16 de junio.


La ceremonia de entrega de premios tendrá lugar el próximo 3 de octubre en el Auditorio Enric Granados de Lleida.