divendres, 18 de febrer del 2011

Animac 2011 de nit




Gràcies a l'ajuda del Línia, La Casa de la Bomba, La Boîte, el Cafè del Teatre, Les Paul i el Cotton Club, l'Animac 2011 també es viurà de nit.

Durant les nits de l’Animac es programaran dues sessions de DJ a dos locals de la ciutat (Pub Línia i La Casa de la Bomba) a mitjanit. A més, el divendres 25 hi haurà un concert a La Boîte i el Cafè del Teatre Escorxador n’oferirà un altre la nit de dissabte 26. Tots els assistents i acreditats a l’Animac podran passar a recollir invitacions a Les Pauls per a entrar gratuïtament al Cotton Club. La Boîte ofereix entrada lliure a tots els assistents i acreditats durant els dies de l’Animac, excepte per alconcert solidari del 25. D’aquesta manera l’Animac, s’allargarà per la nit...


Dijous 24 de febrer

DJ Sr. Wilson

Pub Línia

00.00h. Entrada lliure

Sr. Wilson és una de les peces claus de l’electrònica lleidatana. Membre en actiu del col·lectiu AM+ i destacat ésser nocturn, el Línia ha sigut capaç d’abduir-lo cap a les ones rockeres sense que en cap cas deixi de ser ell. Això vol dir que a part de les canes, les ulleres i la seva controladora digital, el seu esperit serà una altre. La sessió d’aquest dijous estarà plena de guitarres, temes rebuscats i qui sap si fora de control serà capaç d’introduir algun tema de caire més electrònic, com els seus gens acostumen a demanar-li.


DJ Nanok

La Casa de la Bomba

00.00h. Entrada lliure

Provinent de Figuerola d’Orcau, que és a la música electrònica l’equivalent a Dretoit, però a la regió del nord de Catalunya. Resident del Cotton per mèrits propis, i per tant habitual dels més diversos saraus, sorprendrà amb una sessió festiva, ballable i plena dels principals temes del moment, tots mesclats amb un domini de la tècnica absolut i amb una manera de fer que enlluernarà a tots els presents. http://www.myspace.com/thenanok



Divendres 25 de febrer

DJ The Monguers in action

Pub Línia

00.00h. Entrada lliure

Aquest parell de DJ procedents de Tarragona van coincidir un cop en un supermercat de la seva ciutat, i atrets per la seva indumentària, van començar a parlar sobre música decidint que tot aquella saviesa havia de fer-se realitat en una sessió de DJ. Així comença la singladura de The Monguers, especialistes en pop, rock i garatge, amb un peu a Anglaterra i un peu als Estats Units, fet que els permet estimar a la Velvet igual que als Kinks, sempre amb els Real Kids al cap, però. Coses de melòmans, vaja.


DJ Ernest Massot

La Casa de la Bomba

00.00h. Entrada lliure

Ernest Massot pertany a la vella guarda de La Casa de la Bomba. La seva presència a Camp de Mart es remunta als orígens del local, i les seves sessions, tot i que escasses ens els darrers temps, sempre són esperades i agraïdes. Per l’Animac Ernest recupera el seu lloc preeminent dins de la història de la Bomba, per fer gaudir al públic amb una sessió plena de house rítmic i funk vigorós.


Barcelona Ghana Revolution + Auspear + Ousman soldier

La Boîte

23.15h. 5€

Barcelona Ghana Revolution arriba per primer cop a Lleida per mostrar-nos la seva fusió del reggae més jamaicà a la música tradicional africana, passant per unes pinzellades de jazz de la mà dels diferents solistes. Els guanys del concert aniran destinats a l’ONG CEHDA, creada pel cantant del grup. Barcelona Ghana Revolution neix quan el cantant ghanès Rashid Wari decideix contactar amb el Taller de Músics de Barcelona per tal de formar una banda que l'acompanyi en una gira africana. Després de l'aventura de ser el primer grup occidental en fer un tour d'un mes tocant per tot Ghana.

23.15h Obertura de portes i actuació del cantautor senegalès Auspear (reggae acústic)

23.45h Actuació de Barcelona Ghana Revolution (afro reggae)

1.15h Actuació d'Ousman Soldier (reggae-dance call)

www.myspace.com/barcelonaghanarevolution / www.cehdaghana.org



Dissabte 26 de febrer

DJ Senso

Pub Línia

00.00h. Entrada lliure

El benjamí sònic de Lleida ha guanyat per mèrits propis un espai destacat en les nostres nits. Molt atent al passat del rock’n’roll i potser massa atent a l’actualitat musical, les seves sessions destaquen per saltar entre dècades amb una facilitat exagerada. Entre clàssics sobradament coneguts, sempre troba lloc per a petites joies ocultes per la gran producció musical de la segona meitat del segle vint. Li és igual Roxy Music que Blondie, l’important és que la gent s’ho passi bé.


DJ Napoleón y Mueblebar

La Casa de la Bomba

00.00h. Entrada lliure

Napoleón y Mueblebar són la vessant electrònica i gamberra de The Monguers... o és a l’inversa? Sigui com sigui, aquests dos tarragonins portaran el doble de material musical, per, en un sol cap de setmana, fer content a tothom. El seu pas per la cabina de La Bomba promet ser molt especial i diametralment oposat al de la nit anterior.


CANÍBALA

Cafè del Teatre Escorxador

22.30h. 8€

Caníbala presenta el seu segon disc, Gol, una autèntica delicatessen, original i sorprenent col·lecció de 12 cançons que decanten el rock cap a terrenys poc comuns, emfatitzant la seva arrel africana més que la seva versió nord-americana, els ritmes negres originals més que la seva posterior manufactura blanca. Poc després de la dissolució de la primera formació de Caníbala (amb la qual van gravar el seu 1r disc, Jondospeed) , Josele Sangüesa, el seu compositor i cantant, entra com guitarrista en la banda africana Makumbe (amb membres de Ghana i Guinea, integrants al seu torn de Qwame Afro Vibes o Qbamba). Aquesta experiència marca en gran mesura la concepció d'aquest nou disc, que acaba resolent amb patrons rítmics africans, flamencs o de chacarera argentina motius inicialment rockers. Així mateix, aquestes troballes encaixen perfectament amb l'evolució individual de cadascun dels músics de la nova formació. Les col·laboracions de luxe (Santiago Auserón, Muchachito) posen la guinda al disc reunint a dos personatges essencials de la música popular d'aquest país, la qual cosa fa més especial i única aquesta col·lecció de cançons, Gol. Així mateix, la presència de Diego Oivero ( director musical de la present gira de Fito Páez, “Confiá”) no fa sinó confirmar els estrets vincles d'aquesta banda amb la tradició musical de l'altre costat de l'atlàntic.

www.myspace.com/canibalabcn

dimecres, 16 de febrer del 2011

WE ARE MORE – a Europe-wide arts advocacy campaign

Whether at local, regional, national or European level, cultural policies and funding have to reflect the needs of all those who enjoy and produce today’s and tomorrow’s culture. We believe that it is necessary to re-imagine public investment to contribute to developing human, cultural and social capital – Europe’s most precious assets. The concrete goals of the campaign are to increase support for cultural activities that benefit all European citizens and stimulate their enjoyment of the arts.

we are more (2010-2013) is a Europe-wide arts advocacy campaign set up by Culture Action Europe. It will use the upcoming EU political and financial negotiations for the period 2014-2020 as a timely opportunity to develop and sharpen the arguments used when advocating for arts and culture. The ultimate goal of the campaign is to contribute to a strengthened recognition of the role of arts and culture in the development of our European societies. The concrete campaign objectives focus on improving the quality and quantity of support that the sector receives from 2 key EU policies (the Culture Programme – providing direct support to cultural co-operation projects, and EU regional development policies – supporting cultural interventions as key contributions to social, economic and territorial development). The aim is for the campaign to function both as an eye-opener for policy-makers at local, regional and national level, and as a mobilisation and professional development tool for the sector.

We ask for:

A bold and daring Culture Programme for the period 2014-2020 that will fund cutting edge artistic and cultural experimentation around our common European concerns and aspirations. A programme that will support innovative cultural co-operations, and experiment with new artistic, intercultural, social and economic models. Read more about our demands on the next Culture Programme here.

An earmarked and enhanced support for cultural interventions and cultural investment in the EU regional development funds, with the building of human, cultural and social capital, sustainable development, social inclusion, cultural participation and enhanced citizenship and governance as objectives. Read more about our demands on the EU regional development funds here.

Why now?

We are launching this campaign to influence the next EU budget negotiations for the 2014-2020 period. The EU budget will be negotiated over the next two years and we want to make sure that the EU contribution to culture is explicit and with a stronger financial envelope.

Who’s behind the campaign?

The we are more campaign is launched by Culture Action Europe, the umbrella advocacy organisation for the arts and culture in Europe. It is carried out in strategic partnership with the European Cultural Foundation.

Culture Action Europe currently has over 100 members that together represent over 50.000 arts and culture players across Europe and beyond – in more than 14 artistic disciplines. The campaign is run in an open source way, and provide tools on the campaign website that encourage and facilitate for the entire culture sector as well as individuals to get involved in and support the campaign.

Why the name we are more?

we are more is a positive message that communicates the multiple ways in which individuals, communities and arts organisations do more, and contribute more than is superficially apparent.

The EU is more than coal and steel, we need more than a single market, we are more than mere consumers.

We are many organisations built up by individuals who value and act for culture in Europe.

We are citizens, parents, arts organisations, lovers of culture, and active participants in society.

dimarts, 15 de febrer del 2011

Èxit en la presentació de l'Animac 2011 al CCCB



Mil gràcies a tots els assistents, i també als que no vau poder accedir a la sala.
L'acollida que vau brindar a l'Animac 2011 va ser totalment espectacular. Moltes gràcies, Syd, Àngela i públic!!

Si us vau quedar amb les ganes de veure el llargmetrate sencer de N.A.S.A. The Spirit of Apollo, no deixeu de venir a l'Animac, el divendres 25 a les 18h.

dilluns, 7 de febrer del 2011

Presentació de l'Animac 2011 al CCCB


L’ANIMAC, Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, un any més torna al CCCB per presentar-vos les novetats que ompliran la seva 15a edició.
Serà divendres 11 a les 19.30 a l'Auditori del CCCB.

Isabel Herguera, directora de la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, s’encarregarà de presentar les novetats i de desvetllar les sorpreses que esperen al públic en aquesta nova edició. L’acompanyarà Syd Garon, director d’animació de N.A.S.A. The Spirit of Apollo, disposat a posar-nos al dia respecte a l’evolució del projecte, liderat per Sam Spiegel i el brasiler DJ Zegon. Unint l’animació de diversos artistes amb la música de Red Hot Chili Peppers, Tom Waits, David Byrne i M.I.A., entre d’altres, estan generant una de les iniciatives més fascinants de l’audiovisual americà.

Però si voleu veure la pel·lícula acabada, haureu de venir a l'Animac, ja que es projectarà el divendres 25 a les 18h.

+info a la web del CCCB o al Myspace de NASA.

divendres, 4 de febrer del 2011

Les entrades de l'Animac, ja a la venda!

Preus entrades: 9 € (preu normal per a les sessions de cine d’un dia/persona)

Preu entrada reduïda: 5€(Club Super3, Tr3sC, carnet jove, carnet d’estudiant, Amics de La Llotja)- per a les sessions de cine d’un dia/persona

Abonament (Sessions 4 dies + Magazine): 30€

Animac Campus: Allojamento ALBERG: 40€ per persona / Allojament HOSTAL: 60€ per persona

Sessions Escolars:entrada gratuïta per a grups escolars (amb reserva prèvia)

Sessions PETIT ANIMAC: 4€ per sessió/ 3€ reduïda per sessió. Amb preferència d’accés a la sala per a la gent que tingui l’entrada del Petit Animac

Inauguració: S’inclou dins l’entrada de DIA (9€ / 5€ reduïda) del dijous 24 de febrer. Entrada gratuita amb invitació

Fira: entrada gratuïta

Esmorzar amb els autors: entrada gratuïta (consumició no inclosa)

Projeccions de Bruce Bickford a La Seu Vella: entrada gratuïta

Presentació de la Sessió i masterclass de Bruce Bickford a La Seu Vella: entrada gratuïta ambreserva prèvia al punt d’informació de La Llotja, durant els dies de la mostra. Places limitades.

Magazine: 5€

Samarreta: 9€

Programa de mà: gratuït

Sensacional, d’Imaginart: 3€

Exposició El portàtil de Fernando Rennes: entrada gratuïta

Cafè del Teatre Escorxador: Concert 8€/Cafè Curt: entrada gratuïta

Sessions de DJ al Pub Línia i a La Casa de la Bomba: entrada gratuita

Cotton: entrada lliure per a assistents, acreditats i Campus que recullin invitació a Les Paul

Boîte: entrada lliure per a assistents, acreditats i Campus (excepte concert del dia 25: 5€ a taquilla de La Boîte)

Punts de venda de les entrades per a les sessions de cine:

· La Llotja

Tortosa, s/n

· Teatre Municipal de l’Escorxador

Lluís Companys, s/n

· Auditori Municipal Enric Granados

Pl. Mossèn Cinto Verdaguer, s/n

· Per Internet: http://www.teatredelallotja.cat/obres/animac/

Les entrades amb preu reduït solament es podran adquirir a la taquilla de La Llotja presentant algun dels següents carnets: Club Super3, Tr3sC, carnet jove, carnet d’estudiant, Amics de La Llotja.

Els membres del Tr3sC i els Amics de La Llotja també podran adquirir les seves entrades reduïdes per Internet (http://www.teatredelallotja.cat/obres/animac/).

Las entradas de Animac 2011, ¡ya a la venta!

Precios entradas: 9 € (precio normal para las sesiones de cine de un día/persona)

Precio entrada reducida: 5€(Club Super3, Tr3sC, carné joven, carné de estudiante, Amics de La Llotja)- para las sesiones de cine de un día/persona

Abono (Sesiones 4 días + Magazine): 30€

Animac Campus: Alojamiento ALBERGUE: 40€ por persona / Alojamiento HOSTAL: 60€ por persona

Sesiones Escolares:entrada gratuita para los grupos escolares (con reserva previa)

Sesiones PETIT ANIMAC: 4€ por sesión/ 3€ reducida por sesión. Con preferencia de acceso a la sala para la gente que tenga la entrada de Petit Animac

Inauguración: Se incluye dentro de la entrada DIA (9€ / 5€ reducida) del jueves 24 de febrero. Entrada gratuita con invitación

Feria: entrada gratuita

Desayuno con los autores: entrada gratuita (consumición no incluida)

Proyecciones de Bruce Bickford en La Seu Vella: entrada gratuita

Presentación de la Sesión y masterclass de Bruce Bickford en La Seu Vella: entrada gratuita con reserva previa en el punto de información de La Llotja, durante los días de la muestra. Plazas limitadas.

Magazine: 5€

Camiseta: 9€

Programa de mano: gratuito

Sensacional, d’Imaginart: 3€

Exposición El portàtil de Fernando Rennes: entrada gratuita

Cafè del Teatre Escorxador: Concierto 8€/ Cafè Curt: entrada gratuita

Sesiones de DJ al Pub Línia y en La Casa de la Bomba: entrada gratuita

Cotton: entrada libre para asistentes, acreditados y Campus que recojan invitación en Les Paul

Boîte: entrada libre para asistentes, acreditados y Campus (excepto concierto del día 25: 5€ en taquilla de La Boîte)

Puntos de venta de las entradas para las sesiones de cine:

· La Llotja

Tortosa, s/n

· Teatre Municipal de l’Escorxador

Lluís Companys, s/n

· Auditori Municipal Enric Granados

Pl. Mossèn Cinto Verdaguer, s/n

· Por Internet: http://www.teatredelallotja.cat/obres/animac/

Las entradas con precio reducido solamente se podrán adquirir en la taquilla de La Llotja presentando alguno de los siguientes carnés: Club Super3, Tr3sC, carné joven, carné de estudiante, Amics de La Llotja.

Los miembros del Tr3sC y los Amics de La Llotja también podrán adquirir sus entradas reducidas por Internet (http://www.teatredelallotja.cat/obres/animac/).

Tickets for Animac 2011, now on sale!

One day admission: 9 € (regular price for cinema screenings one day/one person)

Reduced rate admission: 5€(Club Super3, Tr3sC, youth card, student card, Amics de La Llotja)- for cinema screenings one day/one person

4-day pass + Magazine: 30€

Animac Campus: Accommodation YOUTH HOSTEL: 40€ per person / Accommodation HOSTEL: 60€ per person

Schools screenings: free admission for school groups (with prior registration)

Screenings PETIT ANIMAC: 4€ per screening / 3€ reduced rate per screening. People who have acquired this ticket have preferential access.

Opening night: included in one day admission (9€ / 5€ reduced rate) for Thursday 24th. Free entrance with invitation

Fair: free admission

Breakfast with the authors: free admission (drink non included)

Screenings of Bruce Bickford in La Seu Vella: free admission

Presentation of Screening and masterclass by Bruce Bickford in La Seu Vella: free admission with prior registration at our info point in La Llotja, during the festival. Limited places.

Magazine: 5€

T-shirt: 9€

Programme: free

Sensacional, by Imaginart: 3€

Exhibition El portàtil by Fernando Rennes: free admission

Cafè del Teatre Escorxador:Concert 8€/ Cafè Curt: free admission

DJ sessions in Pub Línia and La Casa de la Bomba: free admission

Cotton: free admission for audience, accredited and Campus (invitations can be collected at Les Paul)

Boîte: free admission for audience, accredited and Campus (except for concert of 25th: 5€ in La Boîte box office)

Point of sales for cinema screenings:

· La Llotja

Tortosa, s/n

· Teatre Municipal de l’Escorxador

Lluís Companys, s/n

· Auditori Municipal Enric Granados

Pl. Mossèn Cinto Verdaguer, s/n

· Internet: http://www.teatredelallotja.cat/obres/animac/

Concessions can be obtained in La Llotja box office with membership cards of: Club Super3, Tr3sC, youth card, student card, Amics de La Llotja.

Tr3sC members and Amics de La Llotja will be able to buy their reduced admissions in the Internet (http://www.teatredelallotja.cat/obres/animac/).

dimecres, 2 de febrer del 2011

L'Es Pot Animac ja té guanyadores!

Foto: Xavi Rué


Segons el nostre jurat, format per membres de la productora Citoplasmas, i de la Coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris, el projecte d'espot "Trastorn de fam", de l'Alba Sadurní, la Cristina Martínez i la Carla Domingo, de l'Episcopal de Lleida és el vencedor del primer concurs Es Pot Animac.

Les guanyadores faran un taller de 3 dies durant el mes de febrer amb la productora Citoplasmas per a materialitzar el seu projecte d'espot, que es podrà veure durant l'Animac 2011.

Volem agrair molt especialment la seva col·laboració a tots els grups participants, de l'Episcopal i l'Escola d'art Municipal Leandre Cristòfol.


+ info al web de l'Animac o de la Coordinadora.