dijous, 27 de gener del 2011

VIEWFest 2011, the Digital Movie Festival



VIEWFest, the Italian evolution of Restfest, the successful global touring digital film festival, is not a festival like any other. It doesn't have a mere spatial location, rather is is a knot in a net.

Imagine a network of festivals everywhere in the world, from São Paulo to Seoul, from Amsterdam to Istanbul. Now, draw some virtual lines, communication channels among all these cities. The result is a worldwide festival, where every knot in the net is connected to the others. For Italy, this knot is Turin. So… Get ready for the new era of the vanguard of digital filmmaking.
Three days of film, art, video clips, music, workshop, parties, and much more, and more…


VIEWFest 2011 will take place 21 - 23 October, at Cinema Massimo, in Turin.

The deadlines of their two contest are:


ITALIANMIX - Deadline September 15, 2011 (+info)
VIEW AWARD
- Deadline September 15, 2011 (+info)



VIEW Conference is the association organizing VIEWFest.

dimecres, 26 de gener del 2011

El portàtil de Fernando Renes, expo a La Panera amb la complicitat de l'Animac


Fernando Renes arriba a l’animació d’una manera natural, d’acord amb el seu procés de treball i la seva manera d’entendre el dibuix. Sovint, els seus dibuixos ja contenen una animació en potència, i a la vegada les animacions deixen entreveure el procés de treball.

L’exposició que proposa per al Centre de Documentació de la Panera està dedicada exclusivament a una peça, El portàtil, que és presentada com a animació i com un dibuix expandit (182 dibuixos) que revela els canvis lleus i subtils que converteixen en dinàmiques unes imatges estàtiques.

El neó amb la paraula Anxiety reverbera sobre un fons fosc i es projecta cap a nosaltres des de la pantalla d’un ordinador portàtil, aparell electrònic que en una analogia que planteja l’artista ha substituït les xemeneies que antigament ocupaven les nostres llars. La paraula s’encén i s’apaga seguint una cadència infinita ordenada per una mà que apareix i desapareix, com una espècie de Sísif que una vegada i una altra puja una muntanya amb la gran roca a collibè. Múltiples analogies que afecten la nostra existència contemporània, en què la informació ens arriba a doll a través d’aquestes pantalles informàtiques, de manera que estem «exposats a una nova obesitat, l’obesitat de la informació», segons especifica el mateix artista.


Fernando Renes (Covarrubias, Burgos, 1970) viu i treballa a Nova York.

Fernando Renes, El portátil, 2011

ordinador portàtil amb animació
31’ en loop, sense so

182 dibuixos


Centre d'art la Panera

Pl. de La Panera, 2

25002 Lleida

www.lapanera.cat


Del 26 de gener al 13 de març.

De dimarts a divendres, de 10 a 14h i de 16 a 19h.

Dissabtes, d'11 a 14h i de 17 a 20h.

Diumenges i festius, d'11 a 14h

Dilluns tancat

Inauguració: 26 de gener a les 20h.


+info

dilluns, 24 de gener del 2011

Appel à candidature: Film d'animation. Résidences internationales et bourses d'écriture




L'Abbaye de Fontevraud accueille en résidence des réalisateurs d'animation qui souhaitent mener un travail d'écriture (scénario, étude graphique, storyboard) sur un projet de court ou long métrage. Les réalisateurs, quelle que soit leur nationalité, bénéficient d'une bourse de création pour un séjour minimum d'un mois.



Animated film
International residence and grants for writing

The Royal Abbey of Fontevraud welcomes in residences creators from within the fields of animation who wish to produce a written work (scenario, graphic study, storyboard) based upon a personnal project, a short, or a feature film. Whatever the nationality of the creator, he or she will benefit from a grant for the duration of their residence, wich must be a minimum of one month.



Ils sont déjà venus : Florence Miailhe, Michel Ocelot, Takahata Isao, Florence Henrard, Daniel Klein, Pierre-Luc Granjon, Juan Pablo Zaramella, Silvina Cornillon, Solweig von Kleist, Uri et Michal Kranot, Gianluigi Toccafondo, Phil Mulloy, Vera Neubauer, Marina Rosset, Sandrine Stoïanov, Aziz Oumoussa...




Règlement: http://www.abbayedefontevraud.com/cmsmadesimple/uploads/appel_candidature_2011.pdf
Site internet : http://www.abbayedefontevraud.com




L’animador Vuk Jevremovic, encarregat de realitzar el taller d’animació de l’Animac 2011


Com cada any, l’Animac, la Mostra Internacional d’Animació de Catalunya, organitza un taller d’animació per a totes aquelles persones interessades en descobrir el món de l’Animació. El taller, l’organitza conjuntament amb l’Institut Municipal d’Educació i l’Escola d’art Municipal Leandre Cristòfol.

Tindrà lloc del 24 al 27 de gener a la mateixa Escola d’art Municipal Leandre Cristòfol i l’encarregat de portar-lo a terme serà en Vuk Jevremovic, animador bon coneixedor del festival. Durant el taller es crearà un curt que servirà de cortineta per obrir les diferents sessions de la mostra, que se celebrarà del 24 al 27 de febrer a La Llotja de Lleida.

Per poder participar-hi només cal adreçar-se a l’Escola d’art Municipal Leandre Cristòfol (c/ La Palma, 12). Les places són limitades, i si bé hi tenen preferència els alumnes de l’escola, per a qui el taller és gratuït, també poden inscriure-s’hi alumnes externs (per un preu de 30€), ja que està dirigit i obert a tot el públic.

Jevremovic utilitzarà un fragment musical com a fil argumental del curt. Els participants, després d’analitzar el fragment, podran demostrar les seves destreses artístiques combinant el dibuix i la pintura. La tècnica principal utilitzada serà el dibuix en 2D i les imatges es capturaran per mitjà d’una càmera fotogràfica o un escàner. Una altra de les tècniques que es podran utilitzar serà l’stop motion d’objectes o figures.

Biografia de Vuk Jevremovic

Nascut el 1959 a Frankfurt am Main, va passar la seva infantesa a Belgrad i a l’illa de Hvar (antiga Iugoslàvia). Seguint la tradició familiar, es llicencià en Arquitectura a la Universitat Tècnica de Belgrad, el 1984. Després de passar un temps a la marina com a submarinista, va decidir dedicar la seva vida a l’art i a la pintura. Comença a exposar al 1986, i durant els anys següents va ser considerat un dels pintors més prometedors de l’antiga Iugoslàvia. El 1991 es traslladà a Munich, on va estudiar Belles Arts amb el professor Gerhard Bergher. Més tard, al 2002, estudià un màster amb el professor Joseph Kosuth a l’Acadèmia de Belles Arts de Munich. La seva arribada al món de l’animació va ser arrel d’un encontre casual amb un reconegut animador, Nedeljko Dragic, de Zagreb. Jevremovic va assistir al curs d’animació que Dragic donava i va enamorar-se per sempre de les imatges en moviment. Les seves pel·lícules han estat presents en festivals de tot el món i han guanyat diversos premis. A més, els seus films Panther, Tagebuch i Patience of Memory han estat nominades als Òscars. Jevremovic ha estat membre de jurats internacionals de festivals com els de Jena i Regensburg i Dresden a Alemanya, el de Krok a Rússia i el de Tallinn a Estònia. També ha realitzat tallers d’animació en diversos països: Tunísia, Estònia, Líban i Espanya. Actualment treballa com a animador i pintor.

Més informació:

Escola d’art Municipal Leandre Cristòfol · www.paeria.es/emba/

Animac · www.animac.cat

TALLER EAM 2011

Dies: 24-27 de gener

Horaris: 9-14h i 15:30-18:30h

Places limitades (amb preferència pels alumnes de l’EAM)

Preu: gratuït pels alumnes de l’EAM / 30€ per a externs

Lloc:


Escola d'art Municipal Leandre Cristòfol

c/ La Palma, 12, Lleida

Telf 973 700 362 begin_of_the_skype_highlighting 973 700 362


Organitzat per l’Institut Municipal d’Educació i l’Escola d’art Municipal Leandre Cristòfol





divendres, 7 de gener del 2011

Animator 2011 submissions





ANIMATOR \ 2011, 4th International Animated Film Festival


ANIMATOR \ 2011, IV Międzynarodowy Festiwal Filmów Animowanych

Poznan 15 - 21 July 2011


You can now submit your films for the 4th edition of the International Animated Film Competition with a GRAND PRIX of 60 000 PLN /ca. 14.000 Euros/!

The entry form and regulations can be downloaded from www.animator-festival.com