dilluns, 24 de gener del 2011

L’animador Vuk Jevremovic, encarregat de realitzar el taller d’animació de l’Animac 2011


Com cada any, l’Animac, la Mostra Internacional d’Animació de Catalunya, organitza un taller d’animació per a totes aquelles persones interessades en descobrir el món de l’Animació. El taller, l’organitza conjuntament amb l’Institut Municipal d’Educació i l’Escola d’art Municipal Leandre Cristòfol.

Tindrà lloc del 24 al 27 de gener a la mateixa Escola d’art Municipal Leandre Cristòfol i l’encarregat de portar-lo a terme serà en Vuk Jevremovic, animador bon coneixedor del festival. Durant el taller es crearà un curt que servirà de cortineta per obrir les diferents sessions de la mostra, que se celebrarà del 24 al 27 de febrer a La Llotja de Lleida.

Per poder participar-hi només cal adreçar-se a l’Escola d’art Municipal Leandre Cristòfol (c/ La Palma, 12). Les places són limitades, i si bé hi tenen preferència els alumnes de l’escola, per a qui el taller és gratuït, també poden inscriure-s’hi alumnes externs (per un preu de 30€), ja que està dirigit i obert a tot el públic.

Jevremovic utilitzarà un fragment musical com a fil argumental del curt. Els participants, després d’analitzar el fragment, podran demostrar les seves destreses artístiques combinant el dibuix i la pintura. La tècnica principal utilitzada serà el dibuix en 2D i les imatges es capturaran per mitjà d’una càmera fotogràfica o un escàner. Una altra de les tècniques que es podran utilitzar serà l’stop motion d’objectes o figures.

Biografia de Vuk Jevremovic

Nascut el 1959 a Frankfurt am Main, va passar la seva infantesa a Belgrad i a l’illa de Hvar (antiga Iugoslàvia). Seguint la tradició familiar, es llicencià en Arquitectura a la Universitat Tècnica de Belgrad, el 1984. Després de passar un temps a la marina com a submarinista, va decidir dedicar la seva vida a l’art i a la pintura. Comença a exposar al 1986, i durant els anys següents va ser considerat un dels pintors més prometedors de l’antiga Iugoslàvia. El 1991 es traslladà a Munich, on va estudiar Belles Arts amb el professor Gerhard Bergher. Més tard, al 2002, estudià un màster amb el professor Joseph Kosuth a l’Acadèmia de Belles Arts de Munich. La seva arribada al món de l’animació va ser arrel d’un encontre casual amb un reconegut animador, Nedeljko Dragic, de Zagreb. Jevremovic va assistir al curs d’animació que Dragic donava i va enamorar-se per sempre de les imatges en moviment. Les seves pel·lícules han estat presents en festivals de tot el món i han guanyat diversos premis. A més, els seus films Panther, Tagebuch i Patience of Memory han estat nominades als Òscars. Jevremovic ha estat membre de jurats internacionals de festivals com els de Jena i Regensburg i Dresden a Alemanya, el de Krok a Rússia i el de Tallinn a Estònia. També ha realitzat tallers d’animació en diversos països: Tunísia, Estònia, Líban i Espanya. Actualment treballa com a animador i pintor.

Més informació:

Escola d’art Municipal Leandre Cristòfol · www.paeria.es/emba/

Animac · www.animac.cat

TALLER EAM 2011

Dies: 24-27 de gener

Horaris: 9-14h i 15:30-18:30h

Places limitades (amb preferència pels alumnes de l’EAM)

Preu: gratuït pels alumnes de l’EAM / 30€ per a externs

Lloc:


Escola d'art Municipal Leandre Cristòfol

c/ La Palma, 12, Lleida

Telf 973 700 362 begin_of_the_skype_highlighting 973 700 362


Organitzat per l’Institut Municipal d’Educació i l’Escola d’art Municipal Leandre Cristòfol