divendres, 11 de juny del 2010

Un dels projectes de l'Animac Mentor 2010, premiat al MAC 2010


Diari de l’últim home de Gusano Films, un dels projectes seleccionats per a participar al programa Animac Mentor 2010, ha guanyat el premi “Nou format XAL” al Mercat Audiovisual de Catalunya 2010.
Vegeu el veredicte a la seva web.



Sota el títol provisional de L’última pregunta, la productora Gusano Films va presentar un dels projectes seleccionats al nou programa Animac Mentor 2010. El projecte era el d’una sèrie de dibuixos animats de ciencia-ficció. En ella, Balthar, un personatge situat al final dels temps, repassa diversos episodis de la història de la humanitat protagonitzats per personatges que, com ell, es van preguntar en el seu moment si era possible aturar el caos, l’avenç cap a la mort.

La direcció de la sèrie va a càrrec de Jorge Caballero i el guió és de Manuel Martínez. Ells dos van ser els representants del projecte durant la consecució del programa Animac Mentor 2010 a Lleida, coincidint amb la celebració de la 14a edició del festival. La resta de l’equip el formen Juan Pablo Marín, Cristina Zafra, Fry Alfredo Navarro, Maria Picasso i Juan Carlos Concha (il·lustració), Fernando Calvi (animació) i Alejandro Gallón (música).

Ja amb el títol definitiu de Diari de l’últim home, el projecte va ser presentat al MAC 2010, on ha obtingut el Premi Audiovisual MAC Nou Format XTVL. El jurat n’ha destacat “l’ambició de la sèrie des del punt de vista del contingut i de la perspectiva amb la qual aborda el tema” així com també“l’esforç des del punt de vista formal, amb l’ús de diferents tècniques d’animació per a crear imatges poderoses i suggerents”.

Tot plegat farà possible que aquesta producció de Gusano Films, Señal Colombia i XAL s’estreni el gener de 2011. El resultat será una sèrie de 7 capítols amb una periodicitat setmanal que es pretén expandir-la temporalment mitjançant un web, un joc i les xarxes socials.

No els perdeu la pista! Els podeu seguir a través de la seva web.