dimarts, 17 de febrer del 2009

La presentació de l'Animac al CCCB obté un èxit rotund


El passat divendres 13 de febrer va tenir lloc la presentació del documental animat "Watz with Bashir"a la ciutat de Barcelona. L'Auditori del CCCB va acollir a més de 150 persones, que van respondre de manera més que positiva a l'acte.

La directora de l'Animac, Isabel Herguera, va donar a conèixer la imatge de la nova edició de l'Animac. El públic va poder gaudir de la primícia de veure la careta d'aquesta 13ª edició i una intro com a aperitiu del què ens depara l'Animac 2009.


A continuació Barak Drori,
animador del documental, va explicar el laboriós procés d'animació de "Waltz with Bashir". Barak va sorprendre mostrant com amb pocs recursos, unes condicions força limitades, l'esforç d'un equip de 30 persones i un procés de 4 anys és possible de realitzar una peça nominada als Oscar.

programa de mà | programa de mano | schedule

Descarrega't aquí el programa de mà:

http://rapidshare. com/files/198976155/Programa_de_ma. pdf. html

Descárgate aquí el programa de mano:

http://rapidshare. com/files/198976155/Programa_de_ma. pdf. html

Download schedule here:

http://rapidshare. com/files/198976155/Programa_de_ma. pdf. html

dilluns, 9 de febrer del 2009

Primers detalls de la programació d'Animac 2009

A continuació trobareu un avançament del que serà l'Animac 2009.Entre la programació (que enguany es proposa acostar-nos a diversos autors a través del seu procés creatiu) destaca el film "Waltz With Bashir", guardonat aquesta mateixa setmana amb el Globus d'Or al millor film estranger.

Us presentem també la nova imatge que el festival presentarà aquest 2009 en el seu cartell, dissenyat un any més per Carles Porta. L'animador i il·lustrador lleidatà serà el protagonista d'una sessió on ens presentarà la seva última producció i ens descobrirà els films que l'han inspirat.

L'Animac 2009 torna a reunir la millor animació nacional i internacional en una programació on tenen cabuda multitud de propostes per a tots els gustos i per a totes les edats. Enguany, l'Animac es proposa acostarnos a la figura de l'autor i al seu univers creatiu. Una retrospectiva de Claire Parker i Alexandre Alexeieff així com diverses sessions dedicades a Laurent Pouvaret, Florence Mialhe, Michaela Pavlátová, Lorenzo Fonda i Carles Porta ens descobriran com treballen aquests creadors, què és allò que els inspira i com és el camí que segueixen des de la primera idea fins a la realització del seu treball.

La personal i controvertida pel·lícula d'Ari Folman "Waltz With Bashir" inaugurarà oficialment la programació de l'Animac 2009. Aquesta mateixa setmana, el film ha estat guardonat amb el Globus d'Or al millor film estranger desprès d'haver guanyat nombrosos premis a diversos de festivals de tot el món. La pel·lícula, que arriba envoltada de polèmica, ens mostra la primera guerra del Líban a través dels ulls d'un soldat.

La ja clàssica marató d'animació nacional i internacional en format curt torna al Brou Animac. Serà en el marc d'aquest programa que l'animador i il·lustrador lleidatà Carles Porta ens presentarà la seva última producció i ens descobrirà les pel·lícules que més l'han inspirat en un recorregut a través del seu particular imaginari.

I com cada any, els més petits tenen un lloc reservat a les sessions de l'Ull Màgic, l'Aventura de l'Animació i el Petit Animac que, coincidint amb el vuitantè aniversari del naixament de Tintín, inclourà la projecció del primer film protagonitzat per l'heroi d'Hergè: "El Cranc de les Pinces d'Or" ("Le Crabe aux Pinces d'Or"), dirigida per Claude Misonne l'any 1947.

Un taller d'animació amb telèfons mòbils; un avançament exclusiu del llargmetratge de la mítica i imprescindible sèrie televisiva "Panique au Village", el millor recull del Talent Local i moltes altres sorpreses que us anirem explicant properament completaran la programació d'aquest Animac.

Us seguirem informant!

ANIMAC al CCCB


13 de Febrer
19:30h
Auditori
Places limitades
Entrada lliure




Amb motiu de la propera estrena a Espanya de la pel·lícula d'animació nominada per als Oscar Waltz with Bashir, dirigida per Ari Folman, el CCCB i Animac organitzen, per a totes aquelles persones interessades en el cinema d'animació, una sessió de workshop amb la intenció de conèixer i aprofundir en els processos de treball i les noves tècniques aplicades a aquest tipus de cinema.

El CCCB i l'Animac (la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya) iniciem amb aquesta activitat una col·laboració adreçada a produir activitats al voltant del cinema d'animació.

Aquesta primera cita es durà a terme abans de l'inici de la Mostra, que enguany se celebrarà a Lleida del 23 de febrer a l'1 de març.

Presentació del procés de treball del film Waltz with Bashir (2008)

Waltz with Bashir, dirigida per Ari Folman, és per diferents motius una de les pel·lícules d'animació més importants de l'any; ha guanyat el premi a la millor pel·lícula estrangera en els Golden Globes i ha estat nominada per als Oscar de l'Acadèmia de Hollywood d'aquest any.

19:30h - Presentació a càrrec d'Isabel Herguera, directora de l'Animac, que ens farà un avanç dels continguts de la propera edició de la mostra. Projecció del vídeo introductori a l'ANIMAC 2009.

19:45h - Barak Drori, animador de Waltz with Bashir, exposarà el procés de producció de la pel·lícula amb la projecció de fragments.

20h - Per finalitzar, torn de preguntes per part del públic.