dissabte, 15 de maig del 2010

American Typewriter i la 7a Biennal d'art Leandre Cristòfol a La Panera de Lleida


AMERICAN TYPEWRITER: AMOR A 33 R.P.M.
Del 15 de maig al 30 de juny de 2010.
Centre de documentació

American Typewriter + SOPA

American Typewriter és una editorial musical creada a mitjans del 2008 per Pep Gaya. Des d’Aitona (Segrià) publica artistes d’arreu del món (Estats Units, Anglaterra, Suïssa, Suècia o Canadà) exclusivament en disc de vinil, reivindicant d’aquesta manera les peculiaritats d’aquest format. Col·laboren també amb el segell professionals vinculats al territori: l’estudi de disseny SOPA, el fotògraf Joan Vicent Cantó o la distribuïdora Guerssen, entre d’altres.


7a Biennal d’art Leandre Cristòfol
Del 15 de maig al 29 d’agost de 2010


Tot seguint la línia iniciada l’any 1997, la Biennal reuneix una sèrie d’artistes catalans i espanyols per tal d’oferir un panorama diversificat de la situació de les arts visuals al nostre país i amb la voluntat de seguir mostrant treballs que han escollit moure’s en zones frontereres entre l’art, l’arquitectura i el disseny. Així mateix, hi haurà un important apartat dedicat als llibres d’artista i publicacions especials.

Participants:
Efrén Álvarez, Nacho Carbonell, Izaskun Chinchilla, Patricia Esquivias, Daniel Jacoby, Kaoru Katayama, Juan López, Sara Ramo, Fernando Sánchez Castillo i Belén Uriel

Publicacions:
Adiccionesporquesi, Columpio. Galería de dibujo contemporáneo, Crani, Doropaedia, Dientes de ojo, Fast Gallery, The Gutenberg’s Quarterly, Papermind, PICNIC Editorial, Save As...Publications


Més informació : La Panera
Centre d’Art la Panera
Pl. de la Panera, 2
25002 Lleida
Tel. (+34) 973.262.185
lapanera@paeria.cat

dijous, 13 de maig del 2010

NON STOP Barcelona Animation: VUELVE LA ANIMACIÓN EN BARCELONA el 13 y 14 de MAYO

¡La animación vuelve a Barcelona!

NON STOP BARCELONA ANIMATION, y la Asociación IMAGO, en asociación con el MASTER EN ANIMACIÓN de la UNIVERSITAT POMPEU FABRA, les invita a participar de las actividades en torno a la animación que se llevarán a cabo en Barcelona los días 13 y 14 de mayo de 2010, en las instalaciones de la Universidad y en los cines Casablanca de Barcelona.


Las actividades programadas son:

JUEVES 13 MAYO (20h):

PROYECCION: Lo mejor de ANIMABASAURI 2010. Selección recién salida del festival.
Lugar: Cinemas Casablanca (Paseig de Gracia 115)

VIERNES 14 MAYO:

17:00h _ MASTER CLASS Nicolas Debray. Animador senior en DISNEY Australia y Animador supervisor en DJANGO FILMS (Silvayn Chomet).
Quality and quantity are not enemies: More time = better work?

Lugar: Roc Boronat, 138 Edifici Tánger, sala 55.309, UPF

19:30h _ PRESENTACION Series de animación de Catalunya.
Panorama actual de los Proyectos co-producidos por TVC con la presencia de Xavier Romero responsable de contenidos y coordinador de coproducciones TVC

CONFERENCIA Dr W de Mago Productions
Serie de animación co-producida por TV de Catalunya. De la concepción a su realización.

Lugar: Roc Boronat 138, Sala HAL – Auditori, UPF

20:30h _ PROYECCION Series de animación de Catalunya.
Panorama actual de los Proyectos co-producidos por TVC

- SAARI (3′) – STOR FISK

- PICNIC AMB PASTISSOS (1′) – TOMAVISTAS / SUBMARINE

- ESPANTAPÀNICS (7′) – ESTUDIS ROCA

- COSES DE NOIES (3′) – TOMAVISTAS

- SINCOPATS (2′) – TOMAVISTAS

- SUCCKERS (2′) -تتSCREEN 21 – BRB

- GLUMPERS (1′) – MOTION PICTURES

- BENVINGUTS A PATATA MÓN (12′) – YANQUIPAY

- 240, EL NEN CLÒNIC (3′) – YANQUIPAY

- ARRÒS COVAT (12′) – ESCÁNDALO FILMS

- ELS EXTRES (5′) – KOTOC

Lugar: Roc Boronat 138, Sala HAL – Auditori, UPF


Las actividades se realizarán en:

Los cinemas Casablanca de Barcelona (Paseig de Gracia 115)

Y en la sede del a UPF Campus de la Comunicación-Poblenou (Universidad Pompeu Fabra)

Roc Boronat, 138 Edifici Tánger, sala 55.309, UPF

Roc Boronat 138, Sala HAL – Auditori, UPF


Y como postre del festín de animación de este fin de semana, os ofrecemos una Jam Session de Animación al C3BAR del CCCB.

El sábado 15 a las 22h, en la noche de los museos de Barcelona, os esperamos en el Bar del Centre de Cultura Contemporánea, para cerrar estas jornadas de animación con una informal y a la vez nutritiva sesión de piezas animadas, donde cada uno de los artistas muestran sus trabajos y nos hablan de ellos o responden a nuestras inquietudes.

Bienvenidos todos. Entrada libre. Abierto hasta la 1h.
c/ Montalegre 5

¡Os esperamos a todos!

Mas información:
NON STOP Animation Barcelona
bcnanimation@gmail.com
tel. 636363054

dimecres, 12 de maig del 2010

EXPERIMENTS ANIMATS. RITMES, LLUM I COLOR. 13 de Maig al CCCB


DEL ÉXTASIS AL ARREBATO
3a sessió. EXPERIMENTS ANIMATS. RITMES, LLUM I COLOR


Aquesta tercera sessió col·lectiva engloba períodes molt diferents de la història del cinema a Espanya, si bé totes les peces tenen el comú denominador de l’experimentació en el camp de l’animació i cobreixen l’ampli espectre que va des de la pura abstracció fins a la narració. Les tècniques i els resultats són igualment diferents: estudis clàssics sobre la correspondència entre color i música (Aguirre, Mestres, Sirera), el cinema sense càmera (Puigvert, Artigas, Granell), el stop motion (Marimón, Pié Barba), el traç com a esbós (Amat, Oñederra, Etcheverry), l’animació de collage-retallables (Herguera) i l’animació de sorra sobre cristall (Vicario).

Forma, color y ritmo , Josep Mestres, 1956, 35 mm, muda, 5 min

Ballet Burlón , Fermí Marimón, 1959, 35 min, 6 min 30 s

Exp. 1 / II , Joaquim Puigvert, 1958-59, 35 mm, 3 min

Pregunta por mí , Begoña Vicario, 1996, 35 mm, 3 min 50 s

Pintura 63 , Ton Sirera, 1963, 35 mm, 5 min 30 s

Hezurbeltzak, una fosa común , Izebene Oñederra, 2007, 35 mm, 5 min

Ritmes cromàtics , Jordi Artigas, 1978, 35 mm, 5 min

Spain loves you , Isabel Herguera, 1988, 35 mm, 5 min 40 s

Espectro siete , Javier Aguirre, 1970, 35 mm, 8 min 30 s

Lluvia, Eugenio Granell , 1961, vídeo, muda, 2 min

La 72.024 mil·lèsima part d’un any , Marcel Pié Barba, 2008, vídeo, 5 min

Danse noire , Frederic Amat, 2006, vídeo, 3 min 30 s

Monos , Juan Pablo Etcheverry, 1997, vídeo, 1 min 30 s

Amb la presència dels cineastes Marcel Pié i Fermí Marimón .

* Directors/s: Josep Mestres, Fermí Marimón, Joaquim Puigvert, Begoña Vicario, Ton Sirera, Izebene Oñederra, Jordi Artigas, Isabel Herguera, Eugenio Granell, Marcel Pié Barba, Frederic Amat, Juan Pablo Etcheverry
* Participant/s: Marcel Pié Barba, Fermí Marimón, Frederic Amat

DEL ÉXTASIS AL ARREBATO
CCCB

13 maig 2010 /20:00h
Les places són limitades

Preu de l'entrada
Sessió Xcèntric: 3,60 € / Reduïda: 3 € /
Abonament 5 sessions: 12,50 € / Reduït: 10 €
Amics CCCB: gratuït

Appel à candidature: FILM D'ANIMATION (jusqu'au 18 Juin 2010)



Résidences internationales et bourses d'écriture

L'Abbaye de Fontevraud accueille en résidence des réalisateurs d'animation qui souhaitent mener un travail d'écriture (scénario, étude graphique, storyboard) sur un projet de court ou long métrage. Les réalisateurs, quelle que soit leur nationalité, bénéficient d'une bourse de création pour un séjour minimum d'un mois.

Ils sont déjà venus : Florence Miailhe, Michel Ocelot, Takahata Isao, Florence Henrard, Daniel Klein, Pierre-Luc Granjon, Juan Pablo Zaramella, Silvina Cornillon, Solweig von Kleist, Uri et Michal Kranot, Gianluigi Toccafondo, Phil Mulloy, Vera Neubauer, Marina Rosset, Sandrine Stoïanov, Aziz Oumoussa...

www.abbayedefontevraud.com




Animated film
International residence and grants for writing


The Royal Abbey of Fontevraud welcomes in residences creators from within the fields of animation who wish to produce a written work (scenario, graphic study, storyboard) based upon a personnal project, a short, or a feature film. Whatever the nationality of the creator, he or she will benefit from a grant for the duration of their residence, wich must be a minimum of one month.

They've already come: Florence Miailhe, Michel Ocelot, Takahata Isao, Florence Henrard, Daniel Klein, Pierre-Luc Granjon, Juan Pablo Zaramella, Silvina Cornillon, Solweig von Kleist, Uri et Michal Kranot, Gianluigi Toccafondo, Phil Mulloy, Vera Neubauer, Marina Rosset, Sandrine Stoïanov, Aziz Oumoussa...

www.abbayedefontevraud.com

dilluns, 10 de maig del 2010

CITOPLASMAS, L'ANIMACIO STOP MOTION AL DESCOBERT


No us perdeu el proper dimecres 12 de MAIG, a les 17h, la inauguració de l'exposició "CITOPLASMAS, L'ANIMACIO STOP MOTION AL DESCOBERT", a l'ALLIANCE FRANÇAISE DE SABADELL (C/ Sant Joan nº 35, Sabadell)

En presència dels membres de la productora d'animació stop motion Citoplasmas, es farà la projecció d'una selecció dels seus treballs, aptes per tots els públics.

Fins el 28 de maig, a l'exposició es podrà veure el procés de producció d'una pel·lícula d'animació stop motion: des del guió, els dibuixos preparatoris i storyboards, fins els motllos, decorats, estructures i ninots. És una bona oportunitat per conèixer i descobrir l'apassionant món de l'animació.

www.citoplasmas.com


No os perdáis el próximo miércoles 12 de MAYO, a las 17h, la inauguración de la exposición: "CITOPLASMAS, LA ANIMACIÓN STOP MOTION AL DESCUBIERTO" , en la ALLIANCE FRANÇAISE DE SABADELL (C/ Sant Joan nº 35, Sabadell)

En presencia de los componentes de la productora de animación stop motion Citoplasmas, se llevará a cabo la proyección de algunos de sus trabajos, aptos para todos los públicos.

La exposición se mantendrá hasta el 28 de mayo, y en ella se podrá contemplar el proceso de producción de una película de animación stop motion: desde el guión, los dibujos preparatorios y storyboards, hasta los moldes, decorados, estructuras y muñecos. Una buena oportunidad para conocer y descubrir el mundo apasionante de la animación.

www.citoplasmas.com

dimecres, 5 de maig del 2010

GOAL STUDIO guardonat al FESTIVAL REC

El millor curt de videocreació és segons el públic del Festival Rec (www.festivalrec.com) Porn Star, signat per Queralt Antu Serrano i Alberto Arellano (www.goalstudio.com). Es tracta d’una peça a mig camí entre el teatre, el cabaret i el videoclip que inventa la curiosa tècnica del vídeo en fake motion i treballa a partir de la cançó Porn Star, de la banda Blueberry Hill (myspace.com/blueberryweb).

PORNSTAR from GOALSTUDIO on Vimeo.