dimarts, 26 d’octubre del 2010

Celebrem el Dia Internacional de l'Animació a Lleida


El Dia Internacional de l'Animació a Lleida

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Animació, i en col·laboració amb l’ASIFA, l’Animac Mòbil 2010 fa una parada al Cafè del Teatre de Lleida. L’activitat tindrà lloc el proper dijous 28 de octubre a les 22h. L’entrada és gratuïta.


El Dia Internacional de l’Animació: una mica d'història

Cada 28 d’octubre (des de 2002) se celebra arreu del món el Dia Internacional de l’Animació, per a commemorar la primera projecció pública del teatre òptic d’Emile Reynaud, al Museu Grevin de Paris el 1892. El teatre òptic és un precedent del cinema d’animació, i permetia projectar pel·lícules dibuixades directament a sobre del film, acompanyades de música i altres efectes sonors.



Per a més informació, podeu visitar la web del Cafè del Teatre o la de l’Animac.

dilluns, 18 d’octubre del 2010

New exhibition by Maureen Selwood

WITH YOUR FACE CLOSE TO MINE: Drawings by Maureen Selwood


October 21 - November 23, 2010
Opening reception Saturday, October 23, 6:00-9:00 p.m.




Track 16 is pleased to present new exhibitions of drawings by Maureen Selwood.

Selwood looks at the ways childhood can define us: "Symbols, saints, and visions were a normal part of my life growing up. I am looking back at childhood and recognizing moments of savage beauty and the secret places and events of that time. My sister and I often inhabited an imaginary world as a result of being left alone and to escape the confusion of our mother’s words and actions. As twins, we had our own secret language. These drawings are about using another language."

Maureen Selwood works in hand-drawn animation for film, installation and performance. She was a recipient of a Prix de Rome in 2003 and currently teaches at CalArts. Her films have been shown worldwide.

At the same time there will be another exhibition: THE SECRET LIVES OF STIFFS: PHOTOGRAPHS BY ANNE FISHBEIN. Both artists raise important questions about our search for identity.


Track 16 Gallery
Smart Art Press
2525 Michigan Avenue, Bldg C-1
Santa Monica, CA 90404

Telephone: 310-264-4678
Fax: 310-264-4682

divendres, 8 d’octubre del 2010

Animac Campus 2011_English version



If you study animation, cinema, audiovisual sciences or art, come with your classmates to Animac 2011, that will take place in the city of Lleida Februay 24th - 27th. Enjoy of the best animation cinema, take part in the workshops and meet the animation professionals. How? ANIMAC CAMPUS offers all you need:

2 nights Acommodation (Friday 25th & Saturday 26th Feb. 2011)

+

Admission to the cinema sessions

+

Animac Kit

You can choose your best option:

  1. Weekend acommodation in a Youth Hostel: 40€ per person (30€ paying before December 31st).
  2. Weekend acommodation in a Hostel: 60€ per person (50€ paying before December 31st).

VERY IMPORTANT: These two offers are exclusive for groups of students making a reservation as education centre. Individual reservation will not be accepted. Limited places.

The deadline for reservation is February 7th 2011. To make it, phone to (+34) 973 28 33 80 or send an e-mail to animac@animac.info including the name of the centre, the contact person name, a phone number, an e-mail address and the number of people in the group.

Animac Campus 2011_versión en español



Si estudias animación, cine, audiovisuales o arte, ven con tus compañeros de clase al Animac 2011, en Lleida del 24 al 27 de febrero. Podréis disfrutar de las sesiones de cine, participar en los talleres y conocer a los profesionales de la animación de cerca. ¿Y cómo? ANIMAC CAMPUS os ofrece todo lo que necesitáis:

2 noches de Alojamiento (viernes 25 y sábado 26 febrero 2011)

+

Acreditación para las sesiones de cine

+

Kit Animac

Podéis escoger la opción que más os convenga:

  1. Alojamiento de fin de semana en un Albergue: 40€ por persona (30€ pagando antes del 31 de diciembre).
  2. Alojamiento de fin de semana en un Hostal: 60€ por persona (50€ pagando antes del 31 de diciembre).

MUY IMPORTANTE: Esta oferta es exclusiva para grupos de estudiantes que hagan la reserva como centro de formación. No se atenderán inscripciones individuales. El número de plazas es limitado.

La fecha límite para efectuar vuestra reserva es el 7 de febrero 2011. Para hacerla, podéis llamar al teléfono 973 28 33 80 o bien enviar un correo electrónico a animac@animac.info indicando el nombre del centro, el de la persona de contacto, el número de teléfono, la dirección de correo electrónico, el número de personas que formará el grupo.

Animac Campus 2011_versió en català



Si estudies animació, cinema, audiovisuals o art, vine amb els teus companys de classe a l'Animac 2011, a Lleida del 24 al 27 de febrer. Podreu gaudir de les sessions de cinema, participar en els tallers i conèixer els professionals de l’animació d’a prop. I com?

L’ANIMAC CAMPUS us ofereix tot el que necessiteu:

2 nits d’Allotjament (divendres 25 i dissabte 26 de febrer 2011)

+

Acreditació per a les sessions de cinema

+

Kit Animac

Podeu escollir l’opció que més us convingui:

  1. Allotjament de cap de setmana en un Alberg: 40€ per persona (30€ abonant-ho abans del 31 de desembre).
  2. Allotjament de cap de setmana en un Hostal: 60€ per persona (50€ abonant-ho abans del 31 de desembre).

MOLT IMPORTANT: Aquesta oferta és exclusiva per a grups d'estudiants que facin la reserva com a centre de formació. No s’atendran inscripcions individuals. El nombre de places és limitat

La data límit per a efectuar la vostra reserva és el dia 7 de febrer 2011. Per a fer-la, podeu trucar al telèfon 973 28 33 80 o bé enviant un correu electrònic a animac@animac.info indicant el nom del centre, el de la persona de contacte, el número de telèfon, l'adreça de correu electrònic i el nombre de persones que formarà el grup.

dimecres, 6 d’octubre del 2010

ÁMÁR gana el premio a Mejor Cortometraje en Animadrid 2010




Isabel Herguera, directora de Animac desde 2003, acaba de ganar el premio a Mejor Cortometraje en Animadrid 2010, con su última película Ámár.

El palmarés también incluye Madagascar, carnet de voyage de Bastien Dubois, una de las películas que han sido proyectadas en Animac 2010, o la última de Blu, a quien descubrimos en Animac 2008 y 2009 de la mano de Lorenzo Fonda y de su documental Megunica.


Si habéis conseguido ver ÁMÁR en alguno de los festivales en los que ha sido proyectada ya, y os habéis quedado con ganas, aún estáis a tiempo de visitar la exposición CUADERNOS DE VIAJE, que habrá en la GALERÍA ARTEKO de San Sebastián hasta el próximo 30 de octubre.

Más info sobre la película:
Duración: 8'40''
35mm
2010

Sinopsis: Inés viaja a un país de oriente a visitar a su amigo Ámár. Desea que este viaje le ayude a recuperar los recuerdos de un viaje que hicieron juntos en el pasado. Ámár está recluido en un sanatorio mental. Allí Inés se enfrenta con el recuerdo de aquel viaje. Del que sólo quedan los dibujos y anotaciones que guarda en sus cuadernos.

Música y diseño de sonido: Xabier Erkizia
Animación (efectos): Kaustubh Ray
Animación (personajes): Rajiv Eipe
Composición y efectos: Eduardo Elosegi
Edición: Eduardo Elosegi & Isabel Herguera
Cámara: Eduardo Elosegi
Dirección y producción: Isabel Herguera

divendres, 1 d’octubre del 2010

Taller d'introducció a l'animació a càrrec de Lourdes Villagómez




En el marc del congrés CINEMA A CONTRACORRENT: Llatinoamèrica i Espanya, el CCCB ofereix un taller introductori a una de les disciplines cinematogràfiques amb més potencial creatiu: l’animació. La realitzadora mexicana Lourdes Villagómez planteja un apropament a diverses tècniques d’animació directe i fetes a mà, centrant-se especialment en aquelles que involucren moviments repetitius per part de l’animador i les que permeten incorporar elements de l’entorn quotidià.

El taller està adreçat a artistes de totes les disciplines (performance, artistes visuals, ballarins, escriptors, creadors audiovisuals, xefs, dissenyadors gràfics, de moda i de tèxtils...), estudiants i persones interessades a incorporar imatges en moviment als seus processos creatius.


Programa:


El taller consisteix a descobrir principis bàsics de l’animació per mitjà d’una sèrie d’exercicis dissenyats per incorporar elements personals i de l’entorn quotidià al treball individual.

L’estructura de la creació audiovisual feta fotograma a fotograma pot ser aplicada a camps tan diversos com la poesia, el disseny de moda o fins i tot la creació culinària, i al final del taller, els participants hauran conegut diferents eines i tècniques d’animació que podran ser incorporades a les seves línies de treball.

El treball es desenvoluparà en tres sessions:

Dia 1.
Introducció als mecanismes bàsics i eines de l’animació. Visionat de material relacionat amb els temes del taller, exercici d’animació directa.

Dia 2. Com muntar un estudi casolà. Visionat de material, exercici de pixilació en grup. Discussió sobre les possibilitats d’incorporació de l’animació al treball dels participants.

Dia 3. Muntatge de material fotografiat. Presentació dels exercicis fets durant el taller.


ADREÇAT A:
Artistes de totes les disciplines (performance, artistes visuals, ballarins, escriptors, creadors audiovisuals, xefs, dissenyadors gràfics, de moda i de tèxtils...), estudiants i persones interessades a incorporar imatges en moviment als seus processos creatius. Se suggereix que els participants tinguin coneixements bàsics de fotografia i/o vídeo digital.

REQUISITS:
Els participants han de dur al taller el seu propi ordinador portàtil (PC o Mac) i una càmera de fotografia digital, webcam o càmera de vídeo amb connexió USB o Firewire. No cal tenir instal·lat un programari d’edició de vídeo o animació, ja que es proporcionarà als participants una llicència temporal del programa que es farà servir durant el taller.

Participant/s:

Lourdes Villagómez

Observacions

PREINSCRIPCIÓ:

Envieu fins al 3 d’octubre un currículum vitae d’1 pàgina (en el qual consti el nom, el telèfon i l’email) i una breu carta de motivació a Oficina de cursos del CCCB (cursos@cccb.org) tot indicant a l’assumpte “Inscripció taller animació experimental”. En els dies següents es farà una selecció dels 15 alumnes que conformaran el grup de participants i se’ls enviaran instruccions per formalitzar la matrícula.

El resultat de la selecció es comunicarà durant la setmana del 4 al 8 d’octubre i el període d’inscripció es tancarà el dia 15 d’octubre.


+info a la seva web