dimecres, 8 d’octubre del 2008

L’ANIMAC MÒBIL AL FESTIVAL GUANT


La quarta edició del Festival Internacional de Teatre de Titelles de l’Alt Camp se celebrarà del 17 al 26 d’octubre

El proper dijous 23 d’octubre al Teatre Principal de Valls i dins la programació del GUANT, 4t Festival Internacional de Teatre de Titelles de l’Alt Camp, es podrà veure una selecció de curts de la XII Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, com Bildfenster / Fensterbilder de Bert Gottschalk, (Alemanya, 2007), 2 metros de Javier Mrad, Javier Salazar i Eduardo Maraggi (Argentina, 2007), The Accident, de Sara Nesteruk (Regne Unit, 2007) i Sofregit, del Taller ANIMAC (Espanya 2008), entre altres.

El GUANT d’enguany aplegarà, del 17 al 26 d’octubre, 25 companyies nacionals i internacionals que oferiran 27 espectacles i 80 representacions que es podran veure, principalment, a Valls i altres poblacions de la comarca de l’Alt Camp, així com en altres ciutats catalanes, com Tarragona, Sabadell o Barcelona. En aquesta ciutat el Festival programa, per primera vegada, gràcies a un acord amb La Puntual, una de las sales més emblemàtiques del teatre de titelles a Catalunya, que acollirà 8 representacions de l’espectacle Marionetes tradicionals de l’India, de la companyia Khairathi Bhat.

Durant 10 dies, el Festival acollirà una miscel·lània de formats i tècniques de manipulació, dirigides a públic familiar, adult i escolar, que podran gaudir de tres estrenes, d’òperes primes i espectacles amb importants guardons. A més, el Festival segueix apostant per altres formats no pròpiament teatrals, com el mateix l’Animac Mòbil -que a l’edició passada ja va formar part de la programació amb un gran èxit-, o l’exposició Sueños de un hilo, una col·lecció fotogràfica del prestigiós fotògraf indi Jainarayan Bhatia, que mostra des de l’elaboració de les titelles tradicionals índies, fins a missatges vitals reflectits a les cares de famílies titellaires índies i els seus titelles. La mostra també inclou una col·lecció de titelles antics, que evoquen velles epopeies èpiques.

El Festival GUANT, que l’any passat va aconseguir reunir 8.500 espectadors, està organitzat per l’Ajuntament de Valls i la Companyia d’Espectacles Pa Sucat, encarregada de la direcció artística.


Animac Mòbil, al Festival GUANT

Dijous, 23 d’octubre a les 21.30

Teatre Principal (c. Jaume Huguet, 10. Valls)

Entrada gratuïta


Més informació GUANT i programació:

www.festivalguant.cat